Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

 

POWER FINA F1
Бел ситнозрнест кит за израмнување (припрема), соодветен за израмнување на
површини од малтер или бетон и гипскартон (кои се однапред изработени). Се
суши брзо, се полира лесно, не се згрутчува, не мувлосува и е издржлив на
влага.

Карактеристики:
Боја: Малтер на цементна база со бела боја
Рок на траење: 12 месеци од денот на производство.
Температура за примена: од +5оС до +35оС
Вода за мешање: од 7,5 до 8 л/1вреќа 20кг
Време за користење: од 4 до 6 часа
Упатство за употреба:
Површината каде аплицираме треба претходно да е компактна и исчистена од
прав, масла, вар, непотребни елементи итн.
Во сад кој содржи 7-8 л вода се додава 20 кг POWER FINA со постојано мешање
со електричен миксер со слаба брзина. Производот е готов за користење кога ке
се добие хомогена маса без грутчиња. Времето за полирање – одново
аплицирање е 6 часа во зависност од временските услови.
Потрошувачка:
1кг/м2 на милиметар дебелина на слој, во зависност од нерамнините на
површината.
Чување:
12 месеци од денот на производство во сопствената неотворена амбалажа во
покриен простор без влага, а по сопствен избор и повеќе кај клиентите.
Пакување:
Вреќа 20кг
Палета 1200кг
 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com