Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

Power Block
Акрилен лепак за поробетон

Бел лепак за поробетон со висок квалитет, со циментна база, има висока издржливост на циментот, специјални подобрувачи, додатоци и смоли, кои што даваат одлична финална издржливост. Има висока издржливост на влага и студ и многу добра обработка. Соодветен е за детаљи од поробетон (вид SILCAPOR, YTON - ALPHABLOCK) при внатрешни и надворешни заградувања на згради

.

Карактеристики
Боја на циментниот гипс: бела боја
Чување: 12 месеци од датумот на производство
Температура при поставување: од +5 до +35 степени по целзиус
Вода за мешање: 7 литра / 1 вреќа од 25 кг.
Време на употреба: од 3 до 5 часа.
Дебелина на поставувањето: до 8 мм.

Упатство за употреба.
Ја мешаме содржината на една вреќа од 25кг. со 6-8 литра вода и повторно ја мешаме смесата, додека се добие една хомогена маса. Ја оставаме смесата на лепакот да узрее за 10 минути и мешаме пак. Потоа поставуваме на површина, чиста од прашина, масла, бои и т.н.

Употреба:
15-20кг./м3 поробетон

Чување:
12 месеци од датумот на производство. Се чува на затворено место без влага.

Во склад:
Вреќа - 25 кг.
Палета - 1400 кг.


 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com