Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

РМ 500 NORMAL – FULL

Готов силиконски хидрофобен малтер во облик на паста со база од акрилни влакна и додаток на силикон. Содржи посебно високо оценети состојки со одличен квалитет кои ги оплеменуваат површините со својот изглед. Има голема издржливост и овозможува транспирација на зградата.   

 

ПРИМЕНА : : РМ 500 NORMAL + FULL се користи како завршен слој за внатрешни и надворешни површини и е идеален за нанесување врз сите градежни материјали како малтер, даски, гипс итн.

НАЧИН НА НАНЕСУВАЊЕ: Се нанесува врз сува и стабилна подлога која е исчистена од лепила, бои, прашина, масло и сл. Нанесувањето треба да биде најмалку една недела по нанесувањето на влакнестото лепило THERMOCOLL FIBER T200. Пред да се нанесе РМ 500 подлогата треба да се припреми со POWERFLEX 300 PRIMER за подобар резултат при надворешно нанесување. При мазни површини се предлага грундирање со акрилната подлога POWER CONTACT. Со електричен миксер се прави хомогенизација на смесата и со иноксна шпатула се нанесува во тенок слој врз подлогата, а откако ќе почне да се суши се мазни со пластична мазналка.

ПРЕДНОСТИ:Материјалот е со високи перформанси, водоотпорен е, не се гребе, се мие, погоден е за внатрешни и надворешни површини, лесен е за одржување и овозможува транспирација на ѕидовите.

ПОТРОШУВАЧКА: Од 1,7 кг/м2

ТЕМПЕРАТУРА НАНАНЕСУВАЊЕ: +50 С до 350 С.

ПАКУВАЊЕ: Се пакува во пластични кофи од 25 кг

ЧУВАЊЕ:: Се чува во оригиналното пакување до 12 месеци од датата на производство.

 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com