Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

ВОДООТПОРЕН СИВ МАЛТЕР РМ 80
Водоотпорен сив малтер соодветен за надворешна и внатрешна употреба на база на вар, перлит, сив цемент и кристален мермерен прав се аплицира врз основната подлога од малтер РМ100 но и врз други компатибилни малтери.

Карактеристики:
Боја: Малтер на цементна база со сива боја
Рок на траење: 12 месеци од денот на производство се чува во простор без влага.
Температура за примена: од +5оС до +35оС
Вода за мешање: 6л/1вреќа 25кг

Упатство за употреба:
Се аплицира со машина или рачно одозгора врз основниот малтер за прво малтерисување РМ100 но и врз други компатибилни подлоги од малтер, додавајќи само вода додека да се достигне саканата работна густина на мешавината. Додавањето на било која друга состојка освен вода може негативно да влијае на особините на малтерот.
Потрошувачка:
Околу 4кг/м2 за дебелина на малтерот 0,6 цм.
Предности:
- Одлична издржливост на лоши временски услови
- Голема еластичност
- Не се рони
- Отворено време за аплицирање
- Висока водоотпорност
- Способност за дишење
- Не развива габички или „пеперутки“
- Намалување на трошоци заради големите перформанси на материјалот
- Безбедно за животната средина

Пакување:
Вреќа 25кг
Палета 1400кг
 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com