Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

БЕЛ МАЛТЕР ЗА КОРЕКЦИИ СО БРЗО ЗГУСНУВАЊЕ РМ 300
Бел малтер за корекции со брзо згуснување РМ 300, од еден слој, соодветен за поправки на делови на површина со малтер. Се состои од цемент со голема издржливост, зрна со одбрана големина, специјални адитиви за подобрување и смоли. За негова подготовка е потребно само додавање на вода, а со тоа тој станува лесен и брз за користење. Идеален е за внатрешна и надворешна употреба. Се применува на вертикални како и на хоризонтални површини.

 

Карактеристики:
Боја: Малтер на цементна база со бела боја
Рок на траење: 12 месеци од датата на производство, се чува во простор без влага.
Температура за примена: од +5оС до +35оС
Вода за мешање: 1л на 1 вреќа 5кг

Упатство за употреба:
Ја мешаме содржината на една вреќа од 5кг со 1л вода и ја мешаме се додека да се добие хомогена маса. Потоа ја нанесуваме на чиста површина претходно намокрена. Со мешавината може да се работи околу 3 часа со повремено мешање без додавање на повеќе вода.
Потрошувачка:
Околу 12 - 14кг малтер /м2 /цм дебелина на слојот во зависност од состојбата на подлогата.
Предности:
- Лесна употреба и мешање
- Одлична адхезија
- Брзо аплицирање
- За внатрешна и надворешна употреба
- Издржлив на лоши временски услови
- Чист и лесен за користење – се додава само вода

Пакување:
Вреќа 5кг
 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com