Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

ВОДООТПОРЕН МАЛТЕР ЗА ПРЕМАЧКУВАЊЕ HYDROPOWER H 400

Бел малтер за корекции со ВОДООТПОРЕН МАЛТЕР ЗА ПРЕМАЧКУВАЊЕ HYDROPOWER H 400

Карактеристики:
Боја: Малтер на цементна база со сива боја
Рок на траење: 12 месеци од датата на производство, се чува во простор без влага.
Температура за примена: од +5оС до +35оС
Вода за мешање: 7,5 - 8л на вреќа 25кг


Упатство за употреба:
Во чист сад ја мешаме содржината на една вреќа од 25кг со 7,5 - 8л вода и ја мешаме се додека да се добие хомогена маса, без грутки, толку густа за да може да стои на четка без да тече. Со мешавината може да се работи околу 45мин со повремено мешање без додавање на повеќе вода.
Внимание: немојте да додавате поголема количина вода од наведената бидејќи ќе ја намали моќта за адхезија и за изолација на малтерот.

Потрошувачка:
Околу 2,5 - 3кг/м2 за едно премачкување малтер со дебелина 2 мм

Предности:
- Одлична издржливост на неповолен хидростатичен притисок
- Одлична адхезија
- Брзо аплицирање
- Издржлив на лоши временски услови
- За внатрешна и надворешна употреба

Пакување:
Вреќа 25кг
Палета 1200кг


 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com