Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

POWERFLEX 300 PRIMER

Готова акрилна смола специјално наменета за примена на порозни површини. Ја стабилизира и ја суши површината, и претставува мост за поврзување на подлогите. Го намалува апсорбирањето на честички и ги стабилизира неправилните површини. Идеална за грундирање (израмнување) на подлогата или цементен малтер пред да ги ставиме керамичките плочки или мермерот. Исто така идеална е и за гипскартон, малтер, бетон, тули итн. Се користи при грундирање (израмнување) кај термоизолоација пред и по апликација на фибер лепило T200 THERMOCOLL .

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА
Површината на која ќе се аплицира мора да биде сува и без прашина, масла, нечистотија и др. Ја ставаме содржината во чист сад. Добро го промешуваме POWERFLEX 300 PRIMER и се аплицира рамномерно врз подлогата со четка, валјак или со шприцање пред апликација на следниот слој. Температурата во текот на примената мора да биде поголема од 5 º C. Алатките за нанесување после употреба се мијат со чиста вода.
ПОТРОШУВАЧКА
100-200 g/m2, во зависност од апсорпцијата и видот на подлогата
ПАКУВАЊЕ
Достапни во пакувања од 5кг и 20кг
БОЈА
Светло беж
ЧУВАЊЕ
12 месеци од денот на производството доколку се чува на температура помеѓу +5 ° C и 35 ° C во оригиналнате, запечатени пакувања. Заштитете ги од директна сончева светлина и мраз.
Испарливи органски соединенија
Според директивата 2004/42/ЕО (Анекс II , табела А), максималната дозволена содржина во ИОС за подкатегорија на производот I, тип Y е 30 гр/л (2010) за готов производ за употреба. Готовиот производ содржи максимум 10 гр/л ИOC.
 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com