Home   Contact  

Powermix English version Bulgarian Ελληνικά
Well come to POWERMIX official website 
Product Categorys

 

HYDROFLEX 500    Фасаден фиксатор
Се работи за нанеслив со четка фасаден фиксатор - акрилен полимер кој е растворлив во вода. По сушењето, ја штити површината со  создавање на една еластична, водоотпорна и паропропустлива гумена мембрана без пукнатини на споевите. Овој фиксатор има одлична адхезија дури и на површини на кои тешко се нанесува лепило како што се бетон, мермер, стиропор, дрво, метал, итн .. Тој има висока отпорност на неповолни временски услови, а може да се примени и на нерамна подлога.

НАЧИН НА УПОТРЕБА
Се нанесува откога ќе бидете сигурни дека површината е чиста и слободна од прашина, растресити честички и други загадувачи. Потоа се применува основа  POWERFLEX 300 ПОДЛОГА со цел зајакнување на подлогата. Потоа се нанесува со премачкување  HYDROFLEX 500 со четка или валјак. Нанесете два слоја во вкрстен правец по сушењето на подлогата. Вториот слој се нанесува по сушењето на првиот нанос. Првиот слој се разредува со 10% вода, а втората рака со 5%. Површината е цврста и компактна по 24-48 часа во зависност од температурата, влажноста и дебелината на премазот.
Апликација -  ПОТРОШУВАЧКА
Овој фиксатор се нанесува на проблематични места како што се  покриви, тераси, балкони, итн.  Идеален е за тешко достапни површини - агли, споеви со соседните ѕидови, терацо и др. подлоги.
Примената на HYDROFLEX 500 не треба да биде на температура помала од 8 ° C или повисока од 35 ° C и не се нанесува кога се  предвидени дожд или мраз. Потрошувачка: 1,0-1,5 кг / м2, во зависност од мазноста на подлогата и дебелината на основниот слој.
СПЕЦИФИКАЦИИ НА
Бои: бела,
Тврдост според Shore A: 50
Густина: 1,40 ± 0,05 kg / лит
Вискозитет: 50.000 ± 5000 CPS
Издолжување при кинење (ASTM D 412): 600%
Затегнатост: 7 atm во DIN 1048
Капиларна апсорпција на вода: 0,01 кг / м2 • h0,5 (EN 1062-3, барање по EN 1504-2: w <0,1)
Рефлексивноста на сонце: 90% (ASTM E903-96)
Минимална температура на апликација: + 5 °
температура отпор: од -15ºC до + 90ºC
СКЛАДИРАЊЕ
12 месеци од датумот на производство ако се чува на температура помеѓу + 5 ° C до + 35 ° C во оригинална, затворена амбалажа. Заштитен од директна сончева светлина и мраз.


 
Home   Contact
POWERMIX – В. ТЕРЗИС &СИА ОЕ ЈАНИЦА 0030 23820-83121 & 28752 Fax : 0030 23820-27716 e-mail : info@powermix.gr
SMB Suite by PDevis.com